Διδάσκουσα: Δρ. Νάντια Οικονόμου

Στόχος Μαθήματος

Tο ΤOEFL iBT (Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test). Είναι ένα test που δίνουν περίπου ένα εκατομμύριο άτομα σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο και είναι αυτό που αποδέχονται τα περισσότερα αγγλόφωνα ιδρύματα σε όλο τον κόσμο προκειμένου να δεχθούν φοιτητές σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.
Το test αυτό μετρά τη γλωσσική ικανότητα ατόμων που δεν έχουν την αγγλική ως μητρική τους γλώσσα, αλλά που θέλουν να σπουδάσουν σε αγγλόφωνα πανεπιστήμια ή κολλέγια σε Η.Π.Α., Μ. Βρετανία, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και αλλού. Το test δίνεται από το Πανεπιστήμιο του Princeton, στο New Jersey των Η.Π.Α. από το 1965 και εξετάζει την επάρκεια του ατόμου στην αγγλική γλώσσα. Για το λόγο αυτό δεν υπάρχουν επιτυχόντες και αποτυχόντες σε ένα ΤOEFL τεστ. Κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα ορίζει το μίνιμουμ του ΤOEFL test score που απαιτεί από τους υποψηφίους του. Πάντως, όσο πιο καλό ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, τόσο μεγαλύτερο βαθμό ζητά στο ΤOEFL. Επιπλέον πρόκειται για ένα τεστ που ο υποψήφιος μπορεί να δίνει όσες φορές επιθυμεί μέχρι να επιτύχει την βαθμολογία που του είναι αρκετή για το Πανεπιστήμιο που θέλει να φοιτήσει.

Αντικείμενο – Παραδοτέο Υλικό

Το συγκεκριμένο μάθημα απευθύνεται σε χρήστες που θέλουν να δώσουν εξετάσεις  στην έκδοση του ΤOEFL iBT. Πρόκειται για την πιο σύγχρονη εκδοχή του test που είναι εξολοκλήρου στο διαδίκτυο και όχι πλέον βασισμένη σε υπολογιστή (computer based) όπως οι προηγούμενες εκδόσεις. Οι διαφορές δεν είναι πολλές, είναι όμως σημαντικές σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις.
Δεν υπάρχουν εξετάσεις ή εργασίες για το μάθημα αυτό.

Σκοπιμότητα Διεξαγωγής του Μαθήματος

Σκοπός του τμήματος αυτού είναι να προετοιμάσει του υποψηφίους για να εξοικειωθούν με τις τεχνικές που απαιτούνται προκειμένου να λάβουν μέρος στην εξέταση του ΤOEFL iBT. Δεν πρόκειται ακριβώς για μάθημα αγγλικής γλώσσας. Ο υποψήφιος μπορεί να γνωρίζει πολύ καλά την αγγλική γλώσσα, όμως χρειάζεται εξοικείωση με το test και όλα τα τμήματα που το αποτελούν. Επιπλέον, υποψήφιοι με λιγότερες γνώσεις αγγλικής, αλλά καλή τεχνική προετοιμασία μπορούν να λάβουν ένα μεγάλο σκορ στο τεστ αυτό. Γενικά, στο ΤOEFL μετρά η ικανότητα ενός ατόμου να μπορεί να επικοινωνεί σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Στα μαθήματα θα αναλυθούν τακτικές αντιμετώπισης όλων των επιπέδων του ΤOEFL, (Reading, Listening, Speaking και Writing).

Διάρκεια

2 μήνες (8 εβδομάδες)

Προαπαιτούμενα Παρακολούθησης Μαθήματος

Επαρκής γνώση της αγγλικής γλώσσας